Oversluitcheck

Home / Oversluitcheck

Doe de gratis oversluitcheck

Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt is de hypotheekrente op dit moment historish laag. Grote kans dat de hypotheekrente nu lager is dan de rente van je huidige hypotheek. Wanneer is oversluiten van de hypotheek verstandig? Wanneer is het de juiste tijd en waar moet je op letten? Wij helpen je graag verder.

Waarom de hypotheek oversluiten?

Veel mensen sluiten de hypotheek over om daarmee de maandelijkse lasten te verlagen. Naast een maandlastenverlichting kun je er ook voor kiezen om de lasten gelijk te houden maar de rente voor een langere periode vast te zetten. Voor hetzelfde geld krijg je dan meer zekerheid.

Oversluitrapport

Wanneer je de hypotheek gaat oversluiten dan kan de bank kosten in rekening brengen in de vorm van een boeterente. Naast een eventuele boeterente zijn er nog andere kosten waar we rekening mee moeten houden bij het oversluiten. Denk bijvoorbeeld aan de notariskosten, bemiddelingskosten en kosten Nationale Hypotheek Garantie. Hoe lang duurt het voordat je deze kosten terugverdiend hebt met het oversluiten van de hypotheek? In onze gratis oversluitrapport kun je precies zien hoeveel je kunt besparen op de hypotheeklasten en hoe lang het duurt voordat de kosten terugverdiend worden.

Ik wil graag een gratis oversluitcheck

[ufbl form_id="9"]