Hypotheekrente vergelijken

Hypotheekrente vergelijken

Vergelijk hieronder de actuele hypotheekrente van verschillende aanbieders

Een scherpe rente en duidelijke voorwaarden

Heb jij al gekozen voor een geldverstrekker? Of heb je juist nog geen idee waar je jouw hypotheek wilt afsluiten? Plan gerust een gesprek in met een van onze adviseurs in Oirschot of Best en ontdek wat we voor jou kunnen doen. De eerste afspraak is kostenloos.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Je kunt uiteraard ook telefonisch contact opnemen met een van onze adviseurs.

KANTOOR OIRSCHOT

0499-840 528

KANTOOR BEST

0499-743 010

HOE LANG MOET IK DE HYPOTHEEKRENTE VASTZETTEN?

Op dit moment is de hypotheekrente (historisch gezien) erg laag. Is het dan eigenlijk verstandig om de hypotheekrente lang vast te zetten of is het juist beter om de hypotheekrente voor een korte periode vast te zetten?

Eigenlijk weet niemand hoe hoog de hypotheekrente is bij het aflopen van de rentevaste periode. Het enige waar je vanuit kunt gaan is dat de hypotheekrente waarschijnlijk anders is aan het einde van de renteperiode dan nu. Het kan dus hoger of lager zijn dan nu. Het is daarom ook aan te bevelen om bij de keuze voor een rentevaste periode te kijken naar (levens)momenten waarbij je weet dat er iets wijzigt in jouw inkomens- of uitgavenpatroon.

Stel je voor, je gaat over 20 jaar met pensioen en je kiest ervoor om nu een hypotheek af te sluiten met een rentevaste periode van 20 jaar. Wanneer je nog niet weet hoe jouw pensioeninkomen eruit gaat zien over 20 jaar dan is het wellicht verstandig om voor een andere rentevaste periode te kiezen. Het is namelijk mogelijk dat het pensioeninkomen tegenvalt en tegelijkertijd de hypotheekrente stijgt. Je kunt dan in een situatie terecht komen dat op één moment het inkomen daalt en de uitgaven stijgen. Wellicht is het dan verstandig om te kiezen voor een rentevaste periode die korter of langer dan 20 jaar loopt.

SCHERPE RENTE

Wij vergelijken voor jou de actuele hypotheekrente van een groot aantal hypotheekaanbieders. Zo weet je zeker dat je een scherpe rente aangeboden krijgt.

DUIDELIJKE VOORWAARDEN

Wij vergelijken de verschillende aanbieders niet alleen op de laagste rente maar vergelijken ook de verschillende voorwaarden. Zo krijg je niet alleen de scherpste renteaanbieding maar ook de beste voorwaarden.

SNEL GEREGELD

Het is altijd vervelend als de hypotheekaanvraag lang duurt. Door ons unieke systeem en werkwijze zijn wij in staat om de duur van een hypotheekaanvraag zo beperkt mogelijk te houden.

We zijn vaak gewend om de hypotheek volledig vast te zetten voor één rentevaste periode. Om het risico van hogere hypotheeklasten te spreiden kun je de hypotheek ook opsplitsen in aparte leningdelen en per leningdeel de hypotheekrente voor een andere periode vastzetten. Daarmee spreid je het renterisico. Indien de rente aan het einde van de rentevaste periode dan is gestegen dat heeft dit enkel invloed op een deel van de hypotheek en niet op de volledige hypotheekschuld. Het nadeel van deze opsplitsing van rentevaste perioden is dat een rentedaling ook enkel invloed heeft op één deel van de hypotheek. Daarnaast zijn er hypotheekaanbieders waarbij je niet kunt kiezen voor meerdere rentevaste perioden.

Als we het voorbeeld van hierboven er nog eens bijhalen. In plaats van het kiezen van een rentevaste periode van 20 jaar is het wellicht verstandiger om de helft van het hypotheekbedrag voor 10 jaar vast te zetten en het andere deel voor 20 jaar.

Ook het hypotheekadvies over de rentevaste periode is dus maatwerk. Laat je goed informeren door een onafhankelijke hypotheekadviseur over de mogelijkheden die het beste bij jouw situatie passen.

SPREIDING VERSCHILLENDE RENTEVASTE PERIODEN